Huis van de Sint: daar waar de Sint woont en werkt!

18 sep 12

Het Huis van de Sint staat uiteraard in zijn eigen stad Sint-Niklaas. In de periode dat hij in ons land verblijft, woont en werkt Sinterklaas in een mooi, groot huis in het hart van de stad.
Een bezoek aan het Huis geeft je een unieke kijk op het dagelijks leven van Sinterklaas. Waar slaapt de Sint? Wanneer en wat eet de Sint? Heeft hij een ligbad of een douche? Kijkt hij ’s avonds naar tv? Draagt hij dan een kamerjas? En hoe zit het met al die Zwarte Pieten? Wonen die daar ook en kunnen zij daar oefenen voor de grote dag? Sinterklaas nodigt alle kinderen uit in zijn Huis om het antwoord op al deze vragen zelf te komen ontdekken.
In het huis van de Sint kan je heel wat kamers bezoeken. Sinterklaas zet zijn ontvangstruimte, werkkamer, slaapkamer, badkamer en hobbyruimte open. De Zwarte Pieten laten je binnen in hun, oefenkamer, inpakkamer, toilet, badkamer en slaapkamer. Ook de theaterzaal van de Sint, zijn eetkamer en de zaal waar hij al het speelgoed tentoonstelt, kan je vrij bezoeken.

Vrij bezoek

Je kan het Huis van de Sint vrij bezoeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (16-17.30 uur), woensdag (14-17.30 uur), zaterdag en zondag (10-17.30 uur). Een bezoek aan het Huis van de Sint is gratis.

Groepen (tot max. 25 personen) - niet voor scholen !!!

Voor 25 EURO per groep kan je het Huis bezoeken onder leiding van een Zwarte Piet. Een geleid bezoek duurt ongeveer 50 minuten, staat open voor kinderen vanaf 4 jaar en is enkel mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16 uur tot 17.30 uur. Info en inschrijvingen: mieke [dot] foubert [at] sint-niklaas [dot] be.

Praktisch

Huis van de Sint, Stationsstraat 85, Sint-Niklaas – Van maandag 12 november tot en met donderdag 6 december 2012.

- Een samenwerking van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen en de stad Sint-NIklaas.