Sintspel binnen

Sintspel

12 november tot 6 december
Dienst Toerisme
Alle leeftijden

Op het toeristisch infokantoor zijn er dit jaar weer heel wat producten in het kader van Sinterklaas te ontdekken.

Social media sharing

Sintspel

Ter gelegenheid van 800 jaar Sint-Niklaas ontwikkelde het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen in samenwerking met illustrator Ward Nys een Sintspel. Vanzelfsprekend is dit een ‘paardjesspel’ dat zich afspeelt in en om de belangrijkste Sint-Niklase Sint-locaties. Deze zeer verzorgde en exclusieve uitgave is leuk om te hebben, leuk om cadeau te geven, leuk om te krijgen en absoluut leuk om te spelen.

Prijs: 20 euro

Sinterklaas in De Groote Oorlog

In zijn kloostercel in Aalst schreef en tekende de kapucijner pater Alfons Lefebure (1907-2002) in 1946 een Sinterklaasboek voor zijn familie in Elversele. In dit zelf bedacht verhaal, gesitueerd tijdens de Eerste Wereldoorlog, vertelt hij hoe de Duitsers Sinterklaas dwarsbomen in diens pogingen om geschenkjes tot bij de kinderen te brengen. Het is een opmerkelijk stukje volkskundig en artistiek erfgoed geworden: met enerzijds een tragikomisch verhaal en anderzijds ruim vijftig schitterende tekeningen, meestal in kleur. Te koop vanaf 14 november.

Prijs: 10 euro

CD ‘Liedjes uit de Stad van de Sint’

Sinterklaas blijft voor kinderen een magische periode. En daar horen natuurlijke de traditionele sinterklaasliedjes bij. Op deze cd staan zowel oude als gloednieuwe sinterklaasliedjes. 11 liedjes, leuk om te beluisteren, maar dankzij de karaokeversie van elk liedje ook fijn om zelf mee te zingen.

Prijs: 10 euro

Iconografie van de Sint in de stad

In dit boek gaan de auteurs Lieven Dehandschutter en Luc Vermeulen op zoek naar sporen van de patroonheilige van de stad Sint-Niklaas, Sint-Nicolaas, in de stad.

Prijs: 12 euro

Postkaartenreeks

8 mooie, ludieke postkaarten over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Prijs: 2,5 euro

Zelfklever

Sticker met het wapenschild van Sint-Niklaas.

Prijs: 1 euro

Toerisme
Grote Markt 45
9100 Sint-Niklaas
0032 3 778 35 00

Openingsuren:
Weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur

wagenbusfiets trein