Dag van de Sint 2023!

Dag van de Sint

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint …

Jaarlijks verwelkomen we Sinterklaas in de stad die zijn naam draagt en waar hij tot zijn verjaardag zal verblijven. 

Dit jaar komt Sinterklaas aan op zondag 12 november op hey Hendrik Heymanplein! Flitsende optredens en een speelse optocht naar zijn huis zijn de traditionele ingrediënten van een warm onthaal. Dit jaar aangevuld met een sportieve uitdaging. De Dag van de Sint loopt van 13.30 tot 17 uur.

13.30 uur: Sinterklaasspeelplein
Knutselen, zingen, dansen, spelen, smullen, kermissen en zoveel meer... Een marktplein vol belevenissen voor grote en kleine avonturiers. Met de nieuwe lollipoprace, waar je met een grote chocolade lolly tegen elkaar kan racen. Benieuwd wie er de snelste zal zijn.

13.30 uur: Liedjes voor de Sint
In afwachting van Sinterklaas zijn er tal van optredens. Je kan meezingen met de liedjes van Kinderkoor Mozaïek, flamenco leren dansen met echte danseressen en mee springen met de enige huisband van de Sint, namelijk De Peatles.

15.00 uur: Sinterklaas verwelkomt iedereen
Dan komen we te weten of alle kinderen dit jaar wel braaf geweest zijn!

Aansluitend stapt Sinterklaas naar zijn Huis
Sinterklaas neemt uitgebreid de tijd om iedereen te begroeten, voor Hij naar zijn Huis vertrekt.  Alle kindjes mogen hun brieven afgeven aan Sint en Piet en alle brave kindjes krijgen misschien ook iets lekkers van Sinterklaas.

Kom jij ook nog even goeiedag zeggen?

Extra

Praktische info

Je kan op de Dag van de Sint deelnemen aan het Sinterklaasspeelplein. Hierbij dien je een stempelkaart te kopen ter waarde van 2 EUR. Dit bedrag gaat naar een goed doel, namelijk Domo Waasland VZW in Sint-Niklaas.

Domo Waasland ondersteunt gezinnen in kwetsbare situaties. Zij bieden hen praktische hulp aan bij opvoedende taken, ondersteunen gezinnen bij het herstellen en opbouwen van hun sociale netwerken etc...

Bij elke spelletje krijg je een stempel op je stempelkaart. Als je kaart vol is, kan je deze inruilen voor een verrassingszakje van Sinterklaas. Ook benieuwd wat er in jouw zakje van de Sint zal zitten?

Toegankelijkheid
De Dag van de Sint is toegankelijk voor iedereen. Zo worden er volgende zaken voorzien:

- assistentie door Inter-vrijwilligers
- parking op de reguliere plaatsen van de Stad
- Toiletten richting Hendrik Heymanplein (links van het podium)
- Voorbehouden zone voor het podium met begeleiders

Wens je gebruik te maken van de faciliteiten, vul dan dit formulier in.
Heb je vragen of bijkomende faciliteiten nodig, geef dan een seintje via sint@inter.vlaanderen.be
 

wagenbusfiets trein