Dag van de Sint

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint …

Jaarlijks verwelkomen we Sinterklaas in de stad die zijn naam draagt en waar hij tot zijn verjaardag zal verblijven. 

Dit jaar komt Sinterklaas aan op zondag 14 november op de Grote Markt! Flitsende optredens op de Grote Markt en een speelse optocht naar zijn huis zijn de traditionele ingrediënten van een warm onthaal. Dit jaar aangevuld met een sportieve uitdaging. De Dag van de Sint loopt van 13u30 tot 17 uur.

13.30 uur: Sinterklaasspeelplein
Knutselen, zingen, dansen, spelen, smullen, kermissen en zoveel meer... Een marktplein vol belevenissen voor grote en kleine avonturiers. Met ook een Gekke Pieten hindernissenparcours, waar je jouw eigen Pietendiploma kan behalen!

14.15 uur: Het Grote Welkom
In afwachting van Sinterklaas zijn er tal van optredens. Om 14u15 is Kinderkoor Mozaïek aan de beurt en om 14.45 uur trappen De Peatles hun Vlaamse tournee af in hun thuisstad.

15.30 uur: Toespraak Sinterklaas
Dan komen we te weten of alle kinderen dit jaar wel braaf geweest zijn!

15.50 uur: Sinterklaas groet iedereen
Sinterklaas neemt uitgebreid de tijd om iedereen te begroeten, voor Hij naar zijn Huis vertrekt. De Sint mag dit jaar jammer genoeg geen handjes geven.  Alle tekeningen en knutselwerkjes zullen door de pieten aangenomen worden.

Kom jij ook nog even goeiedag zeggen?

Dit was Dag van de Sint!

Covid Safe Ticket verplicht!

Vergeet jouw Covid Safe Ticket niet! Door de aanhoudende coronamaatregelen werken we op de Dag van de Sint met het Covid Safe Ticket. 

Praktische info

Inter - Toegankelijk Vlaanderen zorgt voor rolstoelbegeleiding tijdens de Dag van de Sint. Zo is het dolle pret voor iedereen!

wagenbusfiets trein