Huis van de Sint

Waar slaapt de Sint? Wanneer eet hij en wat lust hij graag? Neemt Sinterklaas een ligbad of een douche? Draagt hij een kamerjas? Waar oefenen de Pieten voor de Grote Dag? 

Alle vragen krijgen een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. Wandel vrij rond in alle kamers van het statige huis in het hart van de stad. De Zwarte Pieten tonen je onder meer de ontvangstruimte, de slaapkamer, de badkamer en het toilet, de werkkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelhoek.

Het Huis van de Sint is een initiatief van het Sint-Nicolasgenootschap Vlaanderen en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het Huis is te bezoeken van 12 november tot en met 6 december.

Vrije bezoeken

Dit jaar bestaat de mogelijkheid er om het Huis van de Sint te komen bezoeken. Gelieve vooraf te reserveren.

Reserveren voor een bezoek aan het huis met vrienden en/of familie kan vanaf 8 november. Hou zeker de website in het oog!

Schoolbezoeken

Scholen kunnen zich inschrijven via onderstaande knop voor een bezoek aan het Huis van de Sint vanaf maandag 4 oktober om 9 uur. De technische problemen met het inschrijvingssysteem zijn intussen opgelost.

Het Huis van de Sint is open voor schoolbezoeken op schooldagen vanaf vrijdag 12 november tot en met maandag 6 december, in volgende tijdsblokken:

  • 9.00 - 9.50 uur
  • 9.50 - 10.40 uur
  • 10.40 - 11.30 uur
  • 11.30 - 12.20 uur
  • 13.00 - 13.50 uur
  • 13.50 - 14.40 uur
  • 14.40 - 15.30 uur

Elk bezoek duurt 50 minuten. Er kan gegeten worden in de Refter van de Sint (behalve op woensdagnamiddag). Inschrijven is verplicht.

Meer praktische informatie over de schoolbezoeken, eten in de refter en de ateliers vind je hier.

Let op deze praktische afspraken!

  • Per school/afdeling kan je met maximum 4 klassen een bezoek brengen aan het Huis van de Sint. Probeer zoveel mogelijk in hetzelfde tijdsblok te komen. Vul per tijdsblok in met hoeveel klassen van jouw school je komt tijdens dat tijdsblok: 1, 2, 3 of 4 klassen. 
  • Geef het aantal leerlingen door. Als er leerlingen zijn die een rolstoel gebruiken, dan kan je dit laten weten via de opmerkingen. 

Voor alle praktische vragen rond de inschrijvingen van de schoolbezoeken kan je het contactformulier invullen.
Ondervind je technische problemen bij het inschrijven via het inschrijvingssysteem? Alleen dan kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0478 96 24 56
  (enkel binnen de kantooruren).

Groepsbezoek

Zwarte piet neemt groepen (tot maximaal 25 personen) gedurende 50 minuten mee op tocht door de fraaie residentie. Dit is enkel mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 16 tot 17.30 uur. Een gegidst groepsbezoek kost 25 EUR per groep. Reserveren kan binnenkort.

Digitaal bezoek

Je kan het Huis van de Sint ook dit jaar digitaal bezoeken. Binnenkort vind je de lesmap hier terug. Ook komen er dit jaar weer nieuwe afleveringen van het Huis van de Sint. Kijken jullie ook terug mee?
 
wagenbusfiets trein