2020 zal voor velen een jaar zijn dat ze zich lang zullen herinneren. Dat geldt ook voor Sinterklaas, want die kon dit jaar geen kinderen ontmoeten. Gelukkig kon hij door een heel team van helpende handen zijn verjaardag toch gepast vieren.
Social media sharing

Kinderen bereiken

"Hoe vier je je verjaardag als je geen kinderen mag uitnodigen?" moet de Sint hebben gedacht, toen zijn feest er zat aan te komen. Gelukkig heeft Sinterklaas veel vrienden die met een hele hoop ideeën kwamen. Zo ontstonden in een mum van tijd nieuwe manieren om de Sint tot bij de jongsten te krijgen. Zo was er het gloednieuwe Li(e)ve Sint, de uitzendingen over huisband de Peatles en de filmpjes uit het Huis van de Sint. Zo kon de Sint zijn allerliefste vrienden toch nog bereiken.

Bedankingen

Sinterklaas is dan ook bijzonder tevreden over hoe hij opnieuw in zijn stad is ontvangen. Hij kreeg ook dit jaar weer ontelbare brieven en tekeningen toegestuurd van kinderen van over het hele land. Voor het eerst zaten daar ook filmpjes bij die de Sint via de digitale brievenbus op deze website heeft gekregen. Maar de meeste brieven kreeg de Sint nog via de nieuwe, magische brievenbus die de leerlingen van de weTech Academy hebben gebouwd.

Voor alle brieven, filmpjes en tekeningen wil Sinterklaas alle kinderen en ouders bedanken, want het zijn toch elk jaar zij die het feest van de Goedheiligman doen slagen. Maar Sinterklaas wil ook de ontelbare en onmisbare hulp van alle helpers en medewerkers niet vergeten. Zonder de torenhoge inzet van de Pieten, camera- en geluidstechnici, regisseurs, ondernemers, vrijwilligers en zoveel anderen, is het onmogelijk om het Sinterklaasgebeuren op dit niveau te krijgen.

Tot volgend jaar

De volgende editie zal er voor kinderen hopelijk weer helemaal als vanouds uitzien met een écht bezoek aan het Huis van de Sint en het prachtige spektakel van Sint in de Piste. De hoeveelste keer de Sint dan jarig is, weet niemand. Maar dat het een feest als nooit tevoren zal zijn, staat vast.

De Sint is ondertussen weer op weg naar Spanje om uit te rusten van al het feestgeweld. Je kan nog volop nagenieten van de feestperiode met alle filmpjes en foto's op deze website of op de verschillende Sintkanalen. Volgend jaar komt Sinterklaas natuurlijk terug, en dat op vrijdag 12 november. Sinterklaas hoopt dan opnieuw zo hartelijk te worden ontvangen door jullie.

Tot dan!

wagenbusfiets trein