Krijgt iedereen aan het einde van de show een geschenktasje ?
In ruil voor de toegangskaart krijgt ieder aanwezig kind een geschenktasje. Dit geldt niet voor volwassenen en/of ‘kinderen thuis’.

Kan je op de dag zelf nog tickets kopen ?
Voor aanvang van elke show worden niet-verkochte of vrijgekomen tickets opnieuw in verkoop gebracht aan de kassa. De zitplaatsen staan genoteerd op de tickets.

Kan ik tickets reserveren of kopen via een E-mail of per telefoon ?
Tickets kunnen ofwel online aangekocht worden via www.sintindepiste.be, ofwel rechtstreeks aan de infobalie van het stadhuis van Sint-Niklaas.

Kan ik tickets omruilen ?
Verkochte tickets worden niet teruggenomen en/of geruild, ook niet aan de (dag)kassa. Het evenement is daar met meer dan 25.000 bezoekers te groot voor.

Moet ik vooraf laten weten wanneer ik met een grote groep naar de show kom ?
Wie met een grote groep (meer dan 30 personen) komt, stuurt vooraf best een mailtje naar dirk.belon@skynet.be. Kleinere groepen dienen via de reguliere kanalen te bestellen.

Kan ik prijsvermindering krijgen voor o.a. grote groep, bepaalde leeftijdscategorie, kansenpas, …?
De ticketprijs van 12 en 15 euro is dermate laag in verhouding tot de geleverde kwaliteit van het evenement, dat Sint in de Piste geen reducties toekent.

Zijn de plaatsen genummerd ?
De stoeltjes zijn vanaf editie 2022 genummerd. Perfecte zichtbaarheid van op alle plaatsen. Elke aanwezige moet een ticket/zitplaats hebben.

Moet je voor elk kind een ticket kopen ?
Door het gebruik van individuele zitjes in plaats van banken, is het aantal zitjes in de tent exact bepaald. Dit is trouwens een absolute voorwaarde vanuit het aspect veiligheid. Ook al heb je de intentie om je kind (al dan niet in draagzak of draagzitje) op schoot te nemen tijdens de voorstelling, hiervoor dien je wel een zitje te reserveren. 

Waar laat ik mijn kinderwagen, buggy, rollator, … tijdens de voorstelling ?
Kinderwagens en buggy’s mogen op last van de brandweer niet mee de tent in. Bij aankomst kan U deze in bewaring geven in de voortent. Uw kind kunt U op schoot houden. Het daarvoor aangekochte ticket geeft recht op een zitplaats. Rollators mogen enkel alleen door de persoon meegenomen worden tot aan de zitplaats. Een begeleider stalt ze daarna op een veilige plaats tot aan het einde van de show.

Kan ik met mijn rolstoel naar binnen ?
Het circus is rolstoelvriendelijk. Rolstoelplaatsen dient U van tevoren wel te melden via een mailtje aan dirk.belon@skynet.be. Op deze wijze kunnen we tijdig een aangepaste plaats reserveren. 

Vanaf wanneer kan je de tent binnen ?
De onthaaltent wordt één uur vóór aanvang geopend. De showtent zelf kan je pas ongeveer 30 minuten vóór het begin van de show betreden.

Zijn er toiletfaciliteiten ?
Toiletfaciliteiten zijn in ruime mate aanwezig vlakbij de voortent. 

Is er een EHBO-post aanwezig ?
Een erkende hulporganisatie is aanwezig. U kunt deze mensen herkennen aan hun fluorescerende vesten. Zij bevinden zich in de voortent en in de showtent.

Kunnen we de sint persoonlijk ontmoeten ?
Sinterklaas zetelt niet in de onthaaltent van het circus. Om een vlotte doorstroming van het publiek en een tijdig aanvangen van de voorstelling te garanderen, heeft Sinterklaas er voor gekozen iedereen uitgebreid vanuit de piste te begroeten.

Waar bezorg ik mijn knutselwerkje of brief voor de Sint ?
Je kan die in de onthaaltent in de grote brievenbus stoppen of zelfs persoonlijk afgeven aan één van zijn vele circuspieten. 

Zijn er cateringfaciliteiten bij Sint in de Piste ?
Tegen een budgetvriendelijke prijs wordt een uitgebreide restauratie aangeboden : diverse niet-alcoholische dranken (gekoeld/warm), popcorn, braadworst, hotdogs, chips, suikerspin, ijs, snoep, …  Ook op Plaza Sinterklaas, de nostalgische kermis aan de ingang van Sint in de Piste, kan je lekkere Sinterklaaszoetigheden kopen.

Mag er gerookt worden tijdens de voorstelling ?
Roken is nergens binnen het evenemententerrein (zowel binnen als buiten) toegestaan. Dit zowel omwille van de veiligheid, maar ook omwille van het gezondheidsaspect in de nabijheid van kinderen en niet-rokende toeschouwers.

Kunnen we een repetitie van de show bijwonen ?
Het productieproces van het evenement laat het niet toe om publieke repetities te organiseren. 

Hoe lang duurt een voorstelling ?
Een voorstelling duurt ongeveer 90 minuten. Er is geen pauze voorzien.

Vanaf welke leeftijd is Sint in de Piste het meest geschikt ?
Een minimumleeftijd is moeilijk te bepalen aangezien dit sterk varieert per kind. Als (groot)ouder/begeleider bent U best geschikt om dit voor uw kind in te schatten. Sint in de Piste is evenwel een kindvriendelijk event waarbij alle aspecten boeiend zijn binnen een specifieke leeftijdscategorie : visuele acts, klank- en kleuren, verhaallijn, … en natuurlijk Sinterklaas en zijn vele pieten. Als algemene richtlijn durven we een minimumleeftijd van 3 jaar adviseren.

Kan ik vóór of na de voorstelling nog een hapje eten ?
Sint in de Piste voorziet in ruime cateringfaciliteiten vóór aanvang van de voorstelling. Voor een grotere hap kan U terecht in de vele horecazaken rondom het evenementenplein. Wanneer U met een grotere groep de voorstelling bijwoont, is vooraf reserveren in één van die horecazaken aangewezen.

Kunnen we ons bezoek aan Sint in de Piste combineren met andere activiteiten ?
Stel zelf een dag/weekendprogramma samen via de websites www.stadvandesint.be en/of www.ontdeksintniklaas.be.

Waar kan ik parkeren ?
In de buurt van het evenementenplein zijn er ruime parkeerfaciliteiten. In de rubriek ‘Bereikbaarheid’ op deze website kan je hierover meer informatie terugvinden.

Mag ik beeld- en geluidsopnames maken ?
Enkel fotograferen zonder flits is toegestaan. Overige beeld/geluidsopnames zijn niet toegestaan. Enige uitzondering hierop zijn de erkende pers- en beeldmedia die na voorafgaande aanvraag een accreditatie krijgen.  Wanneer U toch beeld- en/of geluidsopnames maakt, zullen we U vriendelijk verzoeken dit te stoppen. Bij een volgende inbreuk zal u de toegang tot de tent ontzegd worden. 

Wat als ik iets verlies en/of onder de tribune laat vallen tijdens de show ?
Zoekgeraakte of gevallen voorwerpen worden aan het einde van de show verzameld aan de uitgang van de onthaaltent. Je blijft hoe dan ook persoonlijk verantwoordelijk voor het verlies en/of beschadiging van het verloren voorwerp.

Ik bemerkte bij thuiskomst dat ik iets had achtergelaten bij het circus ?
Kom in dat geval zo snel mogelijk terug naar het circusterrein en vraag na bij buffet/kassa of er iets gevonden is. Bemerk je het pas later, kan je altijd nog een mailtje sturen naar één van de contactpersonen die op de homepage van deze site vermeld staan. Je blijft hoe dan ook persoonlijk verantwoordelijk voor het verlies en/of beschadiging van het verloren voorwerp.

Mag ik teksten en foto’s van de website gebruiken ?
Dat kan, mits u een bronvermelding doet. Het siert u wanneer u op uw site of in uw boek, werkstuk, … vermeldt waar de foto’s en dergelijke vandaan komen. Als bronvermelding zien wij graag : www.sintindepiste.be

Staat uw vraag niet in deze lijst ?
Mail uw vraag dan naar Sint in de Piste : info@sintindepiste.be. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Houd echter gezien de grote hoeveelheid mail die wij dagelijks ontvangen, rekening met enkele uren voordat wij u antwoorden. Alvast dank voor het begrip.
 

wagenbusfiets trein